אי במטבח

אי במטבח הוא תולדה של העשורים האחרונים של המאה הקודמת.
איפשהו בשנות ה-90 חדר האי והגדיר את המטבח המודרני.
בעבר הוגדר המטבח בתוך חדר בבית והמחשבה על אי, גם אם עלתה, לא ניתנה ליישום.
עם הסרת המחיצות ופתיחת המטבח לחלל המרכזי, נוצר מרווח שאפשר הכנסתו של אי.
אי במטבח הוא אלמנט דקורטיבי המאפשר יצירת רושם רב אך מעבר לכך, מדובר באלמנט פונקציונאלי מהמדרגה הראשונה.

ישנם איים הכוללים כיור וכיריים וישנם איים חלקים ללא כל תוספת מכאנית או ויזואלית אחרת המשאירים את האי כולו כמשטח עבודה והכנה.
האי הוא חלק מהמטבח השלם, כך שלרוב יגיע כתוספת למשטח המטבח.
הבחירה היכן למקם את כיור המטבח והכיריים, האם על האי או על משטח המטבח עצמו, תלויה בעיקר בטעם האישי, בצרכים ובנתוני המקום.
כשמתכננים אי למטבח חשוב בנוסף לקחת בחשבון את אלמנט האחסון.
אי הוא שטח שבתכנון נכון יכול להציע פתרונות אחסון רבים.
מבחינה חומרית ניתן לייצר אי מאבן טבעית – שיש, גרניט, אוניקס, אבן קיסר, גרניט פורצלן וחומרים נוספים.

אי הכולל אזור הכנה ואזור ישיבה בסמוך. תכנון: אדריכלית איריס מנור. צילום: עידן גור עבור תומס תאורה.

אי עשוי גרניט כולל כיור בנו ויחידת כיריים, כאשר רוב השטח שומר על ניקיון להתנהלות נוחה.

אי עשוי גרניט עם כיור בנוי.

אי עשוי שיש ללא אלמנטים בנויים. נשאר נקי ומהווה בנוסף פינת ישיבה אלטרנטיבית.

אי אוניקס רחב במיוחד כולל מקומות ישיבה, כיור ויחידת כיריים.

אי עשוי שיש ירוק מציע משטח עבודה רחב ידיים.

אי אוניקס מואר.