שיש

אבן גיר בשילוב מינרלים, סלעי משקע.
השיש הינה אבן יוקרתית בעלת חשיבות היסטורית, החל מבניית הקוליסאום מאבן טרוורטין, ועד לפיסול על ידי מיכאלנג'לנו במאה ה-16, ומחפה את המבנים החשובים בעולם.
לרוב בעלת מרקם חלק, עם או ללא גידים. מגוון הצבעים מתחיל מלבן מוחלט ועד לשחור מוחלט.
את חומרי הגלם הטבעי מייבאת פרביטל באופן עצמאי מכל רחבי תבל והם נבחרים בהקפדה יתרה.
בארץ השימוש בשיש טבעי מיועד לריצופים, חדרי אמבט, חיפוי קמין וכו'.
כיום החומר נכנס גם לשימוש כמשטחי עבודה למטבח, באמצעות שימוש נכון באבן בשילוב טכנולוגיות מתקדמות ניתן להנות ממשטח שיש מרהיב גם במטבח.
החומר מתאים לשימוש פנים וחוץ כאחד.

תכונות השיש

  • שיש הינו שריט, לכן יש להשתמש בקרש חיתוך ולא לחתוך ישירות על המשטח.
  • ספיגה: בעלת יכולת ספיגה משתנה בהתאם לגוון ולצפיפות האבן.
  • שיש הינו רגיש לחומצות ולחומרים מכתימים: שמן, כורכום, תיון, יין, עגבנייה ועוד. לכן רצוי שהשימוש בחומרים אלו יעשה באזור הכיור או על גבי מגש/קרש ולא במגע ישיר עם המשטח.

 

אופן השימוש (תחזוקה וניקוי)

  • יש לנקות את משטחי השיש בעזרת חומרים ייעודים (כל סבון שאינו חומצי).
  • יש להשתמש בקרש חיתוך על גבי המשטח ולא לחתוך ישירות על המשטח.
  • אסור בתכלית לשים פלטת שבת ישירות על גבי משטח השיש משום שמדובר בחום גבוה, ולאורך זמן ממושך, דבר העלול לבקע/לסדוק את האבן.
  • ניקיון השיש השוטף הינו פשוט – יש להעביר מטלית עדינה עם מים פושרים וסבון כלים על גבי המשטח ולאחר מכן לעבור על מטלית לחה. בשלב האחרון יש לעבור עם מגבת לייבוש המשטח.