מתכון חורפי ללחמניות מתוקות

אין כמו לרדד בצק על משטח מעוצב בעל נוכחות. האווירה החורפית רק תתעצם לנוכח הקמח המפוזר על המשטח ומריחות הבצק הנאפה בתנור.
קבלו מתכון ללחמניות מתוקות שאהבנו במיוחד.


משטח גרניט הוא בחירה בטוחה -הגרניט הוא חומר איתן ועמיד החזק בטבע אחרי יהלום

משטח עבודה מאבן קיסר דומה מאוד בתכונותיו למשטח השיש הטבעי

העשיה החורפית במטבח מייצרת תחושה חמימה של בית

השיש הוא בהחלט חלופה ראויה כמשטח עבודה למטבח במידה ומקפידים על הוראות תחזוקה בסיסיות

המצרכים:

1 ק"ג קמח שמרים של אוסם.

3/4 כוס סוכר.

1/2 כוס שמן.

1 כפית מלח.

1 ביצה.

2-3 כוסות של מים פושרים.

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, השמן, המלח והביצה.
מוסיפים בהדרגה את המים, תוך כדי לישה. אם רוצים ניתן להוסיף צימוקים או אגוזים וממשיכים ללוש עד שהבצק אחיד וחלק.
רצוי ללוש לפחות 10 דקות באופן ידני או במיקסר.
מכסים את קערת הבצק ומניחים לתפיחה במקום חמים במשך כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מחלקים את הבצק לכ- 12 חלקים שווים, יוצרים מכל חלק כדור ומניחים על תבנית עם נייר אפיה.
מכסים במגבת את התבנית עם כל הכדורים ומניחים בצד לכ-15 דקות.

מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20-25 דקות, מניחים בצד לכמה דקות ומגישים.


אין מחיר לריח האפיה של הלחמניות המתוקות