אוכלים עם העיניים

המטרה של הביקור במסעדה אינה האוכל אלא החוויה. לחוות טעמים קולינריים, לחוות צבע, מרקם, סיפור.
להרגיש שמישהו הצליח לנתק אותך ולו לשעה קלה והכניס אותך לעולם תוכן מקביל, שמפעיל את כל החושים.
כדי ליצור הרמוניה ולייצר אצל האורח תחושה של התפעלות ועם זאת של נינוחות, הדיוקים חשובים.
שאלנו את המועמדים בקטגוריית המסעדה – מה הסיפור של המסעדה שעיצבו?
ומה המשמעות שמקבל החומר הטבעי בכלל והאבן הטבעית בפרט, בפרויקטים שהם מתכננים?

סיטון פלוס טנוס אדריכלים (אדר’ שרון סיטון, אדר’ יעקוב טנוס)

מסעדת ראצ’ה
“המסעדה שתוכננה מנוהלת על ידי אח ואחות המגיעים ממשפחה גרוזינית מסורתית.
האוכל שמוגש מתבסס על מתכונים גרוזיניים.
אנחנו יצרנו למעשה “בית גרוזיני”.
עיצוב הפנים כולו מיועד לצורך העברת מסרים של שמחה וחום המזוהים עם גרוזיה ומגדירים את ההוויה שלה.
נעשה שימוש בבדים עבים וכבדים המשתלשלים מהתקרה, ספות מסיביות עם פרחים רקומים, שולחנות וכסאות עץ עם פיתוחים וסלסולים, שטיחים אתניים, רצפת עץ כבדה, נברשות ושנדלירים ועוד.
ברחבי המקום נתלו תמונות משפחתיות של בעלי המקום וכן פריטים שבחרנו עם בעלת הבית משוקי פשפשים וחנויות מיוחדות בעולם.
רצינו להעביר חוויה ללקוח שירגיש שהוא מתארח בסלון הביתי, אנחנו מאמינים כי הצלחנו.”

“שנינו הגענו מערים היסטוריות – ירושלים ונצרת וככאלו אנו מאמינים כי שימוש בחומרים טבעים כגון אבן ושיש הוא שימוש ללא גיל.
אופי השחיקה של חומרים אלו רק מוסיפה לאסטטיקה וליופי שלהם.
השימוש שאנו עושים באבן טבעית ושיש הוא במגוון רחב של פרויקטים ציבוריים ופרטיים בצורות שונות ומגוונות.”

מסעדת ראצ’ה תכנון: סיטון פלוס טנוס אדריכלים

 

אדית ברון- אדריכלית פנים

מסעדת “Nithan Thai” (בתאית: אגדה תאילנדית)
“הסיפור של המסעדה הוא כשמה ‘Nithan Thai ‘ (‘אגדה תאילנדית’).

מטרתי בעיצוב המסעדה הייתה להעניק תחושה של אהבה, שמחה וחיוך שיקבלו את פני הסועד ברגע היכנסו ובחוויית הבילוי במסעדה.
תחושות אלה באות לידי ביטוי בחלל המעוצב של המסעדה.

צבעה הצהוב של השמש המעלה שמחה ותקווה ונמצא בעמודי המסעדה הגדולים.

עיני הסועד הנישאות לתקרה יבחינו בעיצובה, שנראה כאשליה של גג פתוח.
אך בעצם זוהי תאורת זכוכית שעלייה מצוירים עלים של סתיו (על ידי האומנית יפית ריקלין) המשרה תחושה רומנטית.

המנורות בחלל שהשראתם, מכדורי המשאלות הפורחים שמסמלים בתאילנד תקווה וחלום, מעלות חיוך.

ועד הפרטים הקטנים, כגון כדים המשמשים ככיורים, חיפויי הקרמיקה המדמה אבני נחל שהנם חומר טבעי.
וכן השימוש בצבע הטורקיז, האופטימי, במחיצת הזכוכית המובילה לבר ותקרת השמיים המסמלים נינוחות וחוויה שלעצמה.”

“הפרויקטים המתוכננים על ידי הסטודיו שלי הם ברובם בתי מלון ובהם ישנה משמעות רבה לביטוי באבן הטבעית וכמובן גם בדירות המיוחדות. בלובי אני נוהגת לחפות קירות באבן טבעית, עמודים בחלל, שולחנות מאבן טבעית יפיפייה שגם מוארת, משטחי בר ועוד.

בדירות היוקרה אותן אני מעצבת, המשטח העליון של המטבח הינו מאבני הגרניט המיוחדות של ‘פרביטל’.
אין כמו תחושת האבן הטבעית שנכנסת לתוך הדירה ואנו עובדים על משטחי עבודה שהטבע יצר עבורנו.
עם חברת ‘פרביטל’ אני עובדת כ-20 שנה לפחות ותמיד מרוצה מהתוצאה.”


מסעדת ניטאן תאי עיצוב: אדית בארון

סטודיו לטיסיה בלחוביץ- מעצבת פנים

מסעדת קפה גן סיפור

“שני מבנים ישנים ששימשו כנשקיות הוסבו למשרדי מנהלת הגן, ולבית קפה למבקרים בגן.
ברור היה שבכדי להפוך את המבנה לבית קפה מזמין יש לפתוח פתחים נרחבים לכניסת אויר ואור ולאפשר לשוהים בבית הקפה ליהנות מנוף האגם.
במקום להסתיר את השלד החדש ולקבל קירות נקיים, ביקשנו להשאיר את השלד גלוי על מנת ליצור מפגש בין ישן לחדש, ובכך גם לשמר את הנופך הנוסטלגי של המקום.
השלד החדש נצבע בצבעים קונטרסטיים לקירות הישנים ולסט החלונות המקורי שנותר כפי שהיה.

‘קפה גן סיפור’ הינו בית קפה הדוגל באהבת הספר, המשתף פעולה עם עמותת ‘סיפור חוזר’ ומציע ללקוחותיו שעת סיפור והרצאות שונות, לכן החלטנו לשלב אלמנטים נוספים הקשורים לשפה העברית.
כגון: ציטוטים משירים המודפסים ע”ג פלטות השולחנות, מחיצת ברזל עם חיתוך לייזר של טקסט מ’הכבש ה-16, ריהוט שמשלב בתוכו מידוף לספרים ועוד.”

“באופן כללי, שימוש באבן טבעית ובחומרים טבעיים תמיד מועדף על ידינו, הן בזכות המראה והן בזכות התחושה שמתקבלת כאשר משתמשים בחומר הטבעי. האופי המיוחד שמתקבל מהתיישנות החומר הטבעי משתמר לאורך זמן ומוסיף חן ונופך אותנטי לכל פרויקט”.


קפה גן סיפור עיצוב: לטיסיה בלחוביץ’

סטודיו ארטישוק

מסעדת לחם בשר. עיצוב: סטודיו ארטישוק

“סניף מסעדת ‘לחם בשר’ הנמצא בלב מרכז עסקים בבני ברק, פונה לקהל לקוחות מגוון המשלב בין אנשי עסקים וסועדים מהמגזר החרדי.
על כן, אחד הנושאים החשובים עליהם היה צריך לתת את הדעת היה יצירת אזורי ישיבה אינטימיים ומוגדרים, אותם יצרנו באמצעות ריהוט וחלוקה נכונה של החלל.

בין אם במהלך בילוי או כפאוזה מיום העבודה, האורח במסעדה מתנתק מהמולת הרחוב, אותה מחליפה אווירה רגועה ושלווה.
הריהוט, הטקסטורות וחומרי הגמר במקום נבחרו בקפידה.
מצד אחד מתמזגים בהרמוניה ומאידך אינם מתפשרים על הארגונומיה והנוחות הפרקטית, המאפשרים ללקוח להתרווח.

התאורה עוצבה כך שתשרה אווירה חמימה ורכה, ובשילוב עם התקרה הגבוהה מתחזקת תחושת המרחב, נדבך נוסף ומשמעותי אשר משפיע על חווית הלקוח והאווירה הנינוחה במקום.”

“הבחירה בשימוש בחומר טבעי משפיעה רבות על עיצוב של כל חלל.
לחומר הטבעי יש כוח השפעה על התחושה של המשתמשים במרחב, גם אם באופן בלתי מודע. לחומרים הטבעיים טקסטורות ייחודיות, ששום מוצר מתועש אינו יכול להעתיק ברזולוציה מושלמת. גם ה”פגמים” של החומר מוסיפים ליופיו והם חלק מהותי בו.

אנו בסטודיו “ארטישוק” בוחרים פעמים רבות להשתמש בחומרים טבעיים בפרויקטים שאנחנו מתכננים.
אבן טבעית למשל, מתפקדת כחומר דואלי: שיש מלוטש ומבריק יקבל תפקיד נכבד ביצירת אווירת יוקרה, ולעומתו האבן הגולמית תיבחר לפרויקטים בעלי אופי תעשייתי ומחוספס.
אנו מאמינים כי המשחק בין חומרים שונים יוצר את העניין בחלל והאווירה בו.”


קרדיט צילום:

סיטון פלוס טנוס אדריכלים -פרויקט: אנטולי מיכאלו. פרופיל : ענבל מרמרי

אדית ברון- קרדיט לצלם הפרויקט: עמית גרון

סטודיו לטיסיה לחוביץ: ניצן הפנר