בית בקיבוץ

משרדו של בר ‘איל בר אדריכלים’ ממוקם ברמת השרון ומתמחה בתכנון אדריכלי ובעיצוב פנים של פרויקטים בבנייה פרטית, בתי מגורים, חללים מסחריים ומבני ציבור, המתאפיינים בתכנון מוקפד, המותאם לצרכיו ורצונותיו של הלקוח.
כאדריכל, בר אינו מאמין בפתרון נכון אחד.
עבודתו לעולם תהיה כרוכה בחיפוש אחר מספר פתרונות אפשריים המתאימים למבנה ומתן מירב הכלים ללקוח להחליט על הפתרון הנכון והמתאים ביותר עבורו.

עבור מי תוכנן הבית?

הבית ממוקם בשכונה חדשה שהוקמה בקיבוץ נחשונים, עבור משפחות שהינן חברות קיבוץ.
הלקוחות הם זוג הורים ושלושת ילידיהם, בגילאי העשרה.
אחד האילוצים הקשים היה לתכנן את כל הפונקציות אותן ביקשו הלקוחות לשלב בבית, בתוך מסגרת שטח של כ-160 מ”ר.

היכן אילוץ זה בא לידי ביטוי באופן המורגש ביותר?

העובדה שהמגרשים בנויים על שכבת סלע, לא אפשרה לבנות מרתף ולפיכך היה צורך “לדחוס” את כל הפונקציות בתוך החללים של קומת הקרקע וקומה א’.

עיצובית, הקיבוץ כפה על הבונים לתכנן את בתיהם עם גגות רעפים ולא גגות שטוחים, כך שזה היה נתון שלא יכולנו לשנות.

הבית כולל אי גדול ובחרתם לשלב בו משטח גרניט. ספר על בחירת המשטחים לבית

כל משטחי העבודה בחדרי המקלחת, חדר האמבטיה ובמטבח בוצעו על ידי פרביטל.
במטבח נעשה שימוש באבן גרניט שחורה, תוך שילוב של כיור בנוי מאותה האבן.
משטח האי כולל שתי רגליים בחלק הפונה אל הסלון.
רגליים אלו מגדירות את האי ומשמשות לייצוב המשטח בחלק בו יושבים הסועדים סביבו.

לחללי הרחצה נבחרו משטחי אבן קיסר. צלם: ירין בר.

רגלי האי מוסיפות ליציבותו כשולחן אוכל משפחתי. צלם: ירין בר.

מבנהו המיוחד של האי מאפשר לו לתפקד גם כשולחן אוכל משפחתי. צלם: ירין בר.

למשטח האי הרחב נבחרה אבן גרניט שחורה. צלם: דודי אזולאי.

למשטח האי הרחב נבחרה אבן גרניט שחורה. צלם: דודי אזולאי.